AMT-ATC Livestream: Luchtvering, lust of lastig?

Luchtvering kennen we vooral van auto’s uit de topklasse, het SUV-segment en een enkele bedrijfswagen. Maar onbewust zijn er steeds meer auto’s voorzien van deze techniek, auto’s die ook steeds vaker in de werkplaats terechtkomen. In deze AMT-ATC Livestream ontdek je de ins en outs van luchtvering.

Michel Brilman van VB-Airsuspension licht vele mogelijke toepassingen van luchtvering toe, waaronder gebruik in knielende bussen en inbouw in campers. Daarna is het woord aan Jacco Speelman, eigenaar van JS Automotive in Westerbork. Hij heeft veel ervaring met de luchtvering van VB-Airsuspension en licht de techniek vanuit de praktijk toe.

Geen spannend systeem...

Uit welke componenten bestaat het luchtveringssysteem? En gaat het mis, hoe start je met storingzoeken? “Het is geen spannend systeem, als je maar weet hoe het in elkaar steekt.” Jacco deelt hoe je vroegtijdig problemen herkent en geeft diverse handvatten waarvan je kan profiteren.

Eén van de cases betreft een BMW met luchtgeveerde achteras, die na een avond stilstand ’s ochtends met z’n achterkant op de grond ligt. “Geen probleem” volgens het autobedrijf waar de eigenaar klant is, maar klopt dat wel?

Via het formulier op deze pagina ontvang je de terugkijklink in je mailbox. Veel kijkplezier!

AMT-ATC Livestream: Luchtvering