Michiel van Koeverden is Area Manager Tyre Information Centre bij Apollo Vredestein. Hij leert ons hoe de eisen van het bandenlabel zijn ontstaan en hoe hierop wordt getest. Natuurlijk legt hij ook uit wat de gevolgen zijn voor autobedrijven en consumenten.

Daarnaast laat Michiel zien welke effecten een onjuiste bandenspanning heeft op de rolweerstand en de geluidsproductie. Ook interessant: welke invloed het wegdek heeft op prestaties van een band. En kan dat wegdek van tegenwoordig de bandenontwikkeling nog wel bijbenen?

Tot slot nemen we een kijk in het ontwikkelingsproces van de autoband. We zien welke informatie daarbij wordt geregistreerd en wat het belang is van het juist informeren van klanten.

Banden zijn een belangrijk product voor het autobedrijf, voor de veiligheid en het rijcomfort. Daarom moet je deze uitzending zeker tuergkijken!

AMT-ATC Livestream: Wat vertelt het nieuwe bandenlabel?

Het ontvangen van deze vakinformatie is kosteloos en vrijblijvend. Na uw registratie kan Vakmedianet u via haar titels op de hoogte brengen van vakinformatie op basis van uw interesse via e-mail of uw zakelijke telefoonnummer. U kunt deze toestemming op ieder gewenst moment intrekken. U vindt het Privacy- en Cookiebeleid van Vakmedianet hier.